Suzuki, Honda och Yamaha

Märkena Suzuki, Honda och Yamaha är tre jättar när det kommer till tillverkning av motorcyklar, bilar och andra fordon. Alla tre företagen är japanska och det kanske inte är så konstigt, mycket teknik kommer ju trots allt från Japan. Trots att några av de populäraste motorcyklarna tillverkas av Suzuki var företagets tillverkning något helt annat från början. När företaget startades 1909 tillverkade Suzuki vävstolar. Många år senare var tillverkningen något helt annat. Suzuki har tillverkat mängder av olika motorcykelmodeller och motorcyklarna från märket är kända för att ha riktigt elaka motorer. Med andra ord är Suzuki rätt val om du älskar snabb fart.

Honda gör också riktigt bra motorcyklar och ofta ser man ofta just Honda i tävlingssammanhang. I Formel 1 tillverkade Honda riktigt grymma motorer som användes av Williams F1, en känd formelbiltillverkare och även av McLaren. Honda har lyckats väldigt bra i motorcykelracing, särskilt när det kommer till roadracing. Honda är något yngre än Suzuki då företaget grundades 1948 av Soichiro Honda.

Suzuki är en körglad och trevlig japansk bil

Suzuki eller Yamaha?

Yamaha är ytterligare en av de tre stora japanska motorföretagen. Yamaha skiljer sig dock en del från de två andra. Kan musikinstrument och motorcyklar ha något gemensamt? Yamaha är en internationellt stor tillverkare av just musikinstrument och fordon. Men är Suzuki eller Yamaha bäst? Märket ligger faktiskt riktigt bra till i recensioner.  Även bilprovningar gjordes ett test på vanliga fel med bilmodeller 2009. Suzuki låg bäst till och hade inte alls lika många fel registrerade som andra varumärken.

Att välja ut en bil eller en motorcykel är inte jättelätt. Eftersom alla stora tillverkare har sina för- och nackdelar gäller det helt enkelt att fundera på vad som är viktigast. Letar du efter en sportmotorcykel att slira omkring med i skogen eller en säker familjebil? Helt klart har de tre japanska jättarna hög kvalitet och standard på sina fordon.